Η ιστορία της μεσσηνιακής παστελοποιίας – ζαχαροπλαστικής Αφών Λάμπου ξεκινά το 1950, όταν τα έξι αδέρφια αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στην Καλαμάτα στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια. Ξεκινούν τη δραστηριότητά τους στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, με τη λειτουργία δύο κεντρικών ζαχαροπλαστείων στα «Ψαράκια» και στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Από το 1955 έως το 1960 δραστηριοποιούνται και στην Αθήνα, στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας. Το 1960 αγοράζουν την παστελοποιία του Κούση και συνεχίζουν την παραγωγή του παραδοσιακού παστελιού Καλαμάτας στην τάβλα, που είχε ήδη ιστορία 100 χρόνων. Η ιδέα της δημιουργίας συσκευασίας και τυποποίησης έδωσε νέα δυναμική στην οικογενειακή εταιρεία, την οποία εκσυγχρονίζουν και επεκτείνουν δημιουργώντας μια σύγχρονη βιοτεχνική μονάδα. Το 1987 μετακομίζουν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε ένα χώρο 1800 m2, όπου γίνεται μέχρι και σήμερα η παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής και παστελοποιίας. Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής των Αδελφών Λάμπου υπήρξε “Σχολή” για πολλούς υπαλλήλους τους που αργότερα άνοιξαν τις δικές τους επιχειρήσεις.
Κατασκευή ιστοσελίδας | Φωτογράφιση | Επιμέλεια περιεχομένου
6 November 2019
Photos, Stores, Websites